RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Орки" Путіна продовжують убивати українських дітей: оновлена статистика

Станом на ранок 27 березня 2022 року 139 дітей загинули та понад 205 поранені через збройну агресію Російської Федерації.

Про це повідомили у Генпрокуратурі України.

Найбільше дітей постраждало у Київській – 65, Харківській – 45, Донецькій – 53, Чернігівській – 38, Миколаївській – 29, Луганській – 25, Запорізькій – 19, Херсонській – 21, столиці – 16, Житомирській – 15 та Сумській – 14 областях.

  • 25 березня військовослужбовцями ЗС РФ, із застосуванням важкої артилерії було обстріляно с. Велика Олександрівка, Бериславського району Херсонської області. Внаслідок обстрілу загинула 4-річна дитина.
  • 26 березня двоє дітей отримали поранення через обстріл окупантами м. Мелітополя Запорізької області.
  • 26 березня військовослужбовці Російської Федерації відкрили вогонь по місту Боярка в Київській області, внаслідок чого дитина отримала поранення.

Щоденні бомбардування та обстріл привели до пошкодження 733 навчальних закладів. 74 із них зруйновані повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Київ.

В офісі Генпрокурора зазначили, що ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів у районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, у Маріуполі російський окупант вистрілив в обличчя 11-річній дівчинці, коли та із сім'єю намагалася вибратися з багатостраждального міста.