RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Українська ППО поставила рекорд: за день збила ворожі ракети на 450 млн доларів

26 березня збройні сили РФ одномоментно випустили територією України 70 ракет. 18 із них було випущено з території Республіки Білорусь. Інші 52 - з кораблів Чорноморського флоту з акваторії Севастополя. За час війни з Росією це рекордний показник.

Про це повідомило видання The Insider.

У цінах 2020 року загальні прямі виробничі витрати на ці ракети становлять приблизно 340 мільйонів доларів. З урахуванням логістики – їхня вартість може сягати півмільярда доларів США одномоментно лише з кораблів Чорноморського флоту.

При цьому треба наголосити, що рекорд у цей день поставили не лише росіяни, а й ЗСУ. Так, 26 березня ППО України збила рекордну кількість російських ракет. Повідомляється, що з 70 до місця призначення долетіло всього 8. Всі інші були збиті в небі. Росія здійснювала обстріл у тому числі по території, що знаходиться в безпосередній близькості від кордону Польщі. Того ж дня там перебував із візитом президент США Джо Байден.

Якщо припустити, що вартість цих ракет становить приблизно 500 мільйонів доларів США, то РФ у той день просто спустила в унітаз понад 400 мільйонів доларів.

Раніше ми також повідомляли про те, чому РФ б'є по Україні ракетами і чого боїться.