RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як окупанти створюють фейки про ЗСУ: відео "розстрілу" військовополонених та "злиті" документи

У Мережі з'явилося відео нібито "розстрілу" українськими бійцями полонених російських окупантів.

Про це повідомляє Telegram-канал "Оперативний ЗСУ".

На кадрах видно, що люди, імовірно одягнені у військову форму з синіми стрічками на рукавах, виводять з машини, ставлять на коліна і стріляють у людей у військовій формі з червоними стрічками на рукавах. Варто зазначити, що червоні стрічки у якості розпізнавальних знаків використовують російські окупанти, а сині - бійці силових структур України.

Проте, дані кадри виглядають як постановочне відео – після пострілів не видно слідів крові.


Про те, що це відео не можна сприймати серйозно, говорить наказ військового відомства РФ за підписом Дмитра Булгакова, заступника Сергія Шойгу - у тексті Булгаков названий "тимчасово виконуючим обов'язки міністра оборони РФ". Документ опублікували на сторінці в Twitter хакери з групи Anonymous.

У документі йдеться про те, що у зв'язку зі збільшенням кількості фактів здачі в полон на території України російських військових, необхідно "розробити та поширити серію відеоматеріалів із демонстрацією нелюдської поведінки військовослужбовців Збройних сил України щодо тих, хто добровільно здався в полон, а також розробити та поширити серію графічних матеріалів з використанням підставних осіб під час зйомок брифінгів взятих у полон військовослужбовців російської армії”.

Крім того, у військовому відомстві країни-агресора розпорядилися заперечувати факт відправки в Україну солдатів строкової служби, а в коментарях до цих постановочних відео вказати в якості основного аргументу "порушення основ Женевської конвенції про поводження з військовополоненими".

Іншими словами, окупанти вкотре намагаються виставити винуватцями у війні Україну та її захисників.

Раніше ми повідомляли, що хакери з групи Anonymous зламали ВДТРК (Всеросійську державну телевізійну та радіомовну компанію).