RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Як виглядає звільнений від "орків" Ірпінь: фото руйнувань

Сьогодні, 28 березня, українські військовослужбовці звільнили Ірпінь, що на Київщині, від російських окупантів.

У мережі з'явились фото багатостраждального міста.

Наразі в Ірпені ЗСУ проводять "зачистку" від залишків російських окупаційних військ. Місто знаходиться під контролем українських підрозділів. Однак мер Ірпеня Маркушин наголосив, що мирним жителям не можна повертатися додому, оскільки ще існує небезпека повторного нападу рашистської орди.

Ірпінь вважається передмістям столиці, оскільки до її центру від міста всього лише 21 кілометр.

Сучасне молоде місто Ірпінь зазнавало нещадних ворожих бомбардувань, через що було знищено багато житлових масивів, скверів, навчальних закладів та інших об'єктів цивільної інфраструктури.

Ірпінь вважався одним із найкращих міст у Київській області для сімейного життя, оскільки там було безліч шкіл, дитячих садочків, рекреаційних парків та інших міцсь для дозвілля. Окрім цього, місто активно забудовувалось новими житловими кварталами.

Тепер пейзажі колись квітучого міста більше схожі на постапокаліптичні руїни. Однак, Україна обов'язково відбудує свої міста та села - вони стануть навіть кращими, аніж були до війни.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Збройні Сили України відігнали окупантів від столиці та продовжують знищувати ворога, очищуючи українську землю.