RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Вбивства, тортури та викрадення людей: що творять путінські війська на Сумщині

Російські окупанти влаштували мешканцям Сумської області справжній терор - вони викрадають, катують та вбивають мирних жителів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

За даними чиновника, окупанти викрадають цивільних, влаштовують їм жорстокі допити, а під час артобстрілів убивають людей.

  • У Конотопському районі вони зупинили машину – під час перевірки документів вони витягли чоловіка та відвезли до Київської області. Там вони одягли на нього наручники, розділи і довго тримали біля сінову на холоді. Пізніше, погрожуючи вбивством, почали допитувати про саме місто Конотоп та позиції ЗСУ у районі. Після цього чоловіка відвезли назад до його машини, віддали одяг та повернули телефон без сім-карти.
  • У Путивлі рашисти полонили 21-річного чоловіка. Його викрали – у нього забрали й автомобіль.
  • На території Буринської ОТГ окупанти переїхали на техніці сім'ю – батько помер від ран, дружина з дитиною опинилися у лікарні з ранами та забоями.
  • У Тростянці постраждали дві жінки - під час артобстрілів рашистів вони зазнали осколкових поранень.
  • У населених пунктах Лебедин, Велика Писарівка, Олександрівка та Великий Самбір артилерія окупантів знищила будинки мирних жителів.

Нагадаємо, раніше прес-центр СБУ оприлюднив аудіоперехоплення розмови російського окупанта - "друга армія світу", як вони самі себе називають, виявилася звичайними мародерами, вбивцями та ґвалтівниками.