RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Здався в полон - отримав готівку: український банк обіцяє окупантам компенсацію у рублях

Українська фінустанова "Укргазбанк" обіцяє російським військовим, котрі добровільно здаватимуться в полон, компенсацію за це у рублях. Кожному гарантують по 100 тисяч рублів.

Про це йдеться у повідомленні банку у Facebook.

Зазначається, що таким чином окупанти матимуть шанс врятувати життя.

"Друзі, ми готові віддати всю готівку в рублях тим військовим, які здаватимуться в полон ЗСУ разом з технікою та зброєю. Всі ми знаємо, що російському війську бракує мотивації, тому ми вирішили трохи підштовхнути їх до прийняття вірного рішення і готові заплатити більше грошей, ніж пропонують їм вдома. Навіть більше тієї посмертної виплати, на яку спромоглася їхня держава", - йдеться у заяві.

Також там розповіли, що оскільки "гості" - із далекого минулого, де не працюють платіжні системи Visa та Mastercard, тому виплати гарантують лише готівкою.

"Ці гроші для нас не мають жодної цінності, ну не спалювати ж їх, до того ж це не екологічно! Зокрема, готові запропонувати кожному російському загарбнику, який пристане на нашу пропозицію та наважиться здатися в полон зі зброєю та технікою по 100 тисяч рублів готівкою", - додали у фінустанові.

Нагадаємо, що російським окупантам, які прибули воювати в Україну, платять за "роботу" 56 доларів щодоби.