RU  UA  EN

Вівторок, 15 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

15 жовтня

Всі новини

У Польщі ухвалили важливе рішення щодо біженців з України

Українці, рятуючись від війни, можуть надалі в'їжджати у Польщу. Двері країни будуть відкритими стільки, скільки буде необхідно.

У цьому запевнив куратор прийняття українських біженців у Польщі, віцепрем’єр-міністр Пьотр Глінський, повідомляє видання Politico.

"У нас є можливості, і ми все ще готові прийняти більше біженців", - повідомив польський посадовець.

За його словами, за місяць у Польщу прибуло 2,3 мільйона біженців з України, більше, ніж будь-куди. Останнім часом кількість нових біженців дещо знизилась, проте країна готується до наступних хвиль.

Глінський наголосив на важливості подальшого надання гуманітарної допомоги від Заходу українцям, які захищають свою незалежність.

Також він прокоментував те, чому Польща у наданні тимчасового притулку надає перевагу українським біженцям, тоді як відверто відмовлялась приймати біженців із Сирії та Афганістану. Різниця у підходах продиктована тим, що до війни у Польщі вже перебувало близько 1,5 мільйона українців, також країни пов'язують глибокі культурні зв'язки, а біженцям із близькосхідних країн важче інтегруватися, пояснив він.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" оприлюднила графік евакуаційних поїздів на 29 березня. Зокрема, українці мають можливість виїхати у п'ять країн.