RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

У жодному разі не підходите: окупанти почали мінувати територію України небезпечними мінами.

Окупанти ведуть в Україні найпідлішу війну. Навіть відступаючи, вони мінюють населені пункти країни, використовуючи, у тому числі, небезпечні міни ПОМ-3 "Медальйон".

Про це попередили у громадській організації "Асоціація саперів України".

Випадки використання мін із сейсмічним датчиком цілі зафіксовані у Харківській області.

"Міна ПОМ-3 оснащується спеціальним електронним блоком, який відповідає за обробку сигналів із сейсмічного датчика цілі та управління бойовою частиною. Блок електроніки приймає сигнали про вібрації ґрунту під міною і порівнює їх з наявними в пам'яті сигнатурами. Якщо вібрації схожі на ті, що викликані кроками людину, а також мають достатню амплітуду, що свідчить про наближення до цілі, дається команда на спрацювання бойової частини, яка вилітає на висоту близько 1-1,5 м і вибухає", - повідомили в асоціації.

Зовні "Медальйон" у транспортному положенні є металевим циліндром діаметром близько 6-7 см і висотою близько 20 см. Такі габарити дозволяють встановлювати нові міни за допомогою систем дистанційного мінування, до складу яких входять касети відповідного типу. Стандартні металеві циліндричні касети можуть використовуватись різними системами дистанційного мінування як наземними, так і авіаційними.

Якщо ви помітили таку міну – не наближайтесь до неї!

Нагадаємо, раніше "Апостроф" ділився основними порадами про те, що робити при виявленні підозрілого предмета.