RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

29 травня

Всі новини

Під Харковом "орки" в паніці втекли, залишивши штабні документи: фото трофеїв

Підрозділи Збройних Сил України та добровольчі загони знищили три батальйонно тактичні групи російських окупаційних військ під Харковом. Українські воїни захопили ворожі штаби та всю їхню секретну документацію.

Про нові здобутки української армії повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Дві батальйонні тактичні групи 138-ї мотострілецької бригади та зведена батальйонна тактична група 59-го танкового полку ЗС РФ були розгромлені під Харковом стараннями військових 92-ї бригади та добровольчими загонами.

Захисники України захопили штаби цих частин, усю штабну документацію включно з мапами, списками особового складу, машинами управління, повними комплексами зв'язку та ключами. Окрім цього, у полон до українців здалися начальник артилерії та начальник зв'язку 59 полку та понад 60 військовослужбовців зазначених частин.

"Дуже смішна деталь - написали рапорт у штабі, що їхні документи та карта згоріли внаслідок прямого влучення міни до бліндажу. Насправді, документи кинули, бігли в паніці, навіть кинули рапорт про знищення робочої карти", - підкреслив Бутусов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські Збройні Сили женуть окупантів з-під Харкова, знищуючи ворожу техніку та їхній особовий склад.