RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Розхвалені російські "Сонцепеки" назавжди залишилися на українській землі: фото

Окупанти РФ не просто хвалилися своїми "Сонцепеками", але навіть присвятили їм однойменний пропагандистський фільм. Тепер же покинуті установки "прикрашають" родючі українські поля.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Зупинити російську важку вогнеметну систему залпового вогню TOС-1A "Сонцепек", яка є вдосконаленою версією ТОС-1 "Буратіно", змогли бійці 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр".

"Колонна йшла Харківщиною і отримала відсіч. Окупанти почали розбігатися, ТЗМку від «Сонцепека» розгорнули, щоб повертатися на ній у бік російського кордону. Але в тилу їх уже чекали ми", – розповів український військовий із позивним "Сід".

Зазначається, що російська транспортно-зарядна машина зі складу важкої вогнеметної системи ТОС-1А "Сонцепек" має працювати в комплексі з транспортувальною та пусковою машинами. Але в колоні, яку розбили воїни 93-а ОМБр Холодний Яр, була лише одна машина з усього комплексу.

Нагадаємо, російський пропагандистський телеканал "Зірка", що належить Міноборони РФ, опублікував дані про те, що окупанти використовують в Україні заборонену вогнеметну систему ТОС-1 Солнцепек.