RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Картинка для "зомбоящика": як Росія створює видимість порятунку російськомовних

До Росії насильно “евакуюють”, а точніше викрадають російськомовних українців, які проживають у південних та східних тимчасово окупованих регіонах нашої країни.

Путінський режим має намір використати їх у політичних та пропагандистських цілях, пише “Апостроф”.

Кремлівська пропаганда рясніє повідомленнями про те, як "врятованим" надається медична допомога, житло та харчування. Основна мета подібних дій виправдати війну проти України в очах підневільного російського населення, а також показати, що ідея "руського миру" себе не вичерпала.

Політичний експерт Віктор Бобиренко, який мешкає у Сумах, у розмові з "Апострофом" звернув увагу, що з території Сумщини кремлівські окупанти нікого до РФ не вивозили.

"Кремлівське керівництво, вірячи власним фантазіям, розраховує повернути цих людей у "руський мир", але все це безглузда витівка. Після того, що "орки" створили в Маріуполі, Волновасі, Харкові та інших містах, рівень "бандеризації" там, мабуть, вище, З іншого боку, ця "евакуація" чудова картина для скабеєвих і солов'євих із кремлівського зомбоящика. Мовляв, дивіться, як російська армія "рятує" людей, яких ще день тому сама ж і вбивала. Саме тому немає повідомлень про депортацію до РФ з території Сумщини, тут переважна частина населення говорить українською, тому жодної картинки "врятованих росіян" не намалюєш", говорить Віктор Бобиренко.

Вкрай сумнівно, що окупанти зможуть "перевиховати" хоч когось із викрадених українців. Усі жителі вищезгаданих міст на собі відчули, чим насправді є "руський мир" з його масовими вбивствами та руйнуваннями. Максимум, чого можуть добитися окупанти – залякати заручників, змусивши їх на телевізійну камеру вимовляти слова подяки за фальшивий порятунок.

Докладніше читайте у матеріалі “Апострофа”: У Томськ та Сахалін: навіщо кремлівські окупанти насильно вивозять українців до РФ