RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

"А я зараз вам покажу": як дивна промова Лукашенка розлетілася на меми, відео

Уривок із промови самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, в якій він виправдовує так звану спецоперацію на території України, породив багато мемов.

Відео з їхньою добіркою опубліковано на Youtube.

За основу мемов інтернет-користувачі взяли кадри з переговорів диктаторів Росії та Білорусі, що відбулися 11 березня 2022 року. На зустрічі Лукашенко заявив Путіну, що якби не розпочалася "спецоперація", то Україна нібито першою напала б на обидві авторитарні держави.

“А я зараз вам покажу, звідки на Білорусь готувався напад. І якби за шість годин до операції не було завдано превентивного удару по позиціях... Чотири позиції, я зараз покажу карту, я приніс. Вони б атакували наші війська Білорусі та Росії, які були на навчанні. Тому не ми розв'язали цю війну, у нас совість чиста”,без дорікань совісті сказав Лукашенко.

В іронічних роликах путінського васала слухають інопланетяни, бабусі біля під'їзду, бездомні на вокзалі, мешканці пташника та інші незвичайні слухачі. Також у креативних відео Лукашенко виправдовує агресію щодо України зі своєї території, сидячи у дерев'яному туалеті та на колінах у Путіна.

Раніше український художник Володимир Прокопенко присвятив Путіну серію робіт. На одній із картин президент РФ зображений разом з Олександром Лукашенком, який кидає ракету на спляче місто. На мерзенних обличчях диктаторів – бридкі посмішки.