RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Здобули Чорнобилівську премію: карикатури на догляд окупантів з ЧАЕС напередодні 1 квітня

Як відомо, 31 березня російські окупанти почали залишати територію Чорнобильської атомної електростанції, а також її міста-супутника Славутича. У мережі вже з'явилися численні фотожаби, присвячені цій темі.

Влучні гумористичні картинки, зокрема, опублікував Telegram-канал Memargam.

Так, автори деяких із них поставили акцент на дуже поганому розумінні більшістю росіян української мови. Тут варто нагадати про знаменитому "Рудому лісі" (найбільш забрудненому місці зони відчуження). Українською мовою це словосполучення набуває наступної форми: "Рудій ліс".

На одній із фотожаб завдання російських окупантів, які дислокувалися у зоні відчуження, жартівливо назвали "Кидок рудої лисиці".

І ще одна фотографія з тією ж грою слів:

А на іншій картинці у зв'язку з відходом російських військ з цієї локації їх влучно назвали номінантами на "Чер-Нобелівську премію".

Водночас варто віддати належне "класиці жанру":

Все вказує на те, що російські військові командири або трохи дурні, або їм абсолютно начхати на своїх пересічних підлеглих. Про це свідчить той факт, що до білоруського Центру радіаційної медицини у Гомелі регулярно надходять цілі автобуси з російськими військовослужбовцями. Принаймні, такі відомості опублікував у Facebook голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко.

Водночас віце-прем'єр-міністр України з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук те саме пожартувала з горе-окупантів. Вона запропонувала вручити їм "Премію Дарвіна" і підкреслила, що їхня "спецоперація" на території зони відчуження свідчить про "тирсу в їхніх головах".

Раніше ми вже повідомляли, що окупанти підписали акт про передачу "охорони" ЧАЕС.