RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Путін вже програв: голова британської розвідки розгромив плани окупантів

Відступ російських військ від Києва говорить про те, що плани президента країни-агресора Володимира Путіна провалилися.

Таку думку висловив голова Генерального штабу Збройних Сил Великої Британії адмірал сер Тоні Радакін, пише Evening Standard.

Він зазначив, що оточення Путіна ввело його в оману щодо ефективності армії РФ. За словами начальника британського штабу оборони, сьогодні Путін "слабша і більш маленька фігура", ніж до початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого.

Водночас, Тоні Радакін наголосив, що розвідка Британії "вкрай обережно" ставиться до заяв про "відведення військ" із Київської області. Він додав, що є ознаки того, що Москва готується зосередити свої зусилля на сході та півдні України.

"Я думаю, ми бачимо, що амбіції Росії захопити Київ і амбіції Росії захопити всю Україну, і зробити це дуже швидко і вражаюче - ці амбіції розвалилися. І, схоже, зараз менше уваги приділяється Києву, а більше - сходу та півдню. Ми починаємо бачити перші ознаки того, що ці сили відводяться з Києва і відступають як до Росії, так і до Білорусі ", - уточнив Радакін, додавши, що такий рух військ РФ супроводжується боями, тому що ЗСУ "атакуватимуть ці російські сили в міру їх відступу".

Адмірал заявив, що найближчі тижні "як і раніше будуть дуже важкими" для України, але додав, що "багато в чому Путін вже програв", а НАТО - згуртувалося і стало сильнішим.

"Путін зовсім не є далекоглядним маніпулятором подій, як він хоче, щоб ми повірили, він завдав собі шкоди серією катастрофічних помилок. Як і всі авторитарні особи, він дозволив ввести себе в оману щодо власної сили, включаючи ефективність російських збройних сил. Що абсолютно ясно, так це те, що Путін сьогодні більш слабка і більш менша фігура, ніж місяць тому. І, навпаки, сьогодні НАТО сильніше і згуртованіше, ніж будь-коли на моїй пам'яті", - констатував він.

Як повідомляв "Апостроф", незважаючи на заяви РФ про зниження військової активності в Київській та Чернігівській областях, за даними британської розвідки, найближчим часом на околицях столиці очікуються запеклі бої.