RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Пропаганда Кремля відкрито закликала до геноциду населення України: потребує масових репресій

На російському державному сайті РІА "Новости" вийшла стаття "Що Росія має зробити з Україною", в якій містяться заклики до геноциду в Україні та його обґрунтування.

Скрини статті опублікував український журналіст Денис Казанський.

Він зазначив, що Росія змінила слово "денацифікація", на "деукраїнізація". У статті йдеться про те, що українців необхідно змусити відмовитися від своєї національності за допомогою масових репресій.

"Російська держава вже просто відкрито перейшла до риторики нацистських злочинців. Цілий народ оголошується неправильним, пропагується необхідність знищення українців і української державності", - пише Казанський.

Він додає, що те, що сталося у Бучі – частина продуманої російської державної політики.

"Це означає, що побачене у передмісті Києва - лише початок. На окупованих територіях готується масштабніший геноцид українців, де рахунок жертв вже піде не на сотні, а на десятки тисяч", - додав він.

Журналіст закликав зараз говорити на весь світ про те, що відбувається і відбуватиметься – готується масштабний геноцид українського народу.

Як повідомляв "Апостроф", Польща ініціює створення міжнародної комісії з розслідування геноциду українського народу на Київщині, влаштованого російськими окупаційними військами.