RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

ЗСУ наступають на півдні, а "орки" загрожують Харкову: зведення Генштабу на день 4 квітня

Триває сорокова доба повномасштабного вторгнення країни-терориста Росії на територію України. Окупанти перегруповуються та намагаються покращити своє тактичне положення на окремих напрямках.

Про оперативну інформацію станом на 12.00 4 квітня щодо російського вторгнення повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Командування РФ, з метою підготовки до проведення наступальної операції на сході України, а також на окремих напрямках на півдні України, розгортає оперативної побудови наступального угруповання та нарощує систему управління. Окрім цього, продовжується формування та переміщення додаткових підрозділів Росії для війни проти України.

Волинський напрямок

Без змін. Підрозділи ЗС РБ силами до чотирьох батальйонних тактичних груп продовжують виконувати завдання з прикриття кордону.

Поліський напрямок

Є висока імовірність ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури ворожими літаками з території Білорусі. Також спостерігається переміщення підрозділів Східного військового округу та повітряно-десантних військ з РБ до РФ.

За інформацією Генштабу, кремі підрозділи 35-ї загальновійськової армії (Бєлогорськ) та 36-ї загальновійськової армії (Улан-Уде) Східного військового округу розміщені у районах населених пунктів Речиця та Ямполь (Гомельська область РБ).

Сіверський напрямок

На Сіверському напрямку ворог завершив відведення підрозділів зі складу Центрального військового округу на територію Курської області та розпочав їх подальше переміщення.

Слобожанський напрямок

Окупанти продовжують блокувати Харків, обстрілювати з артилерії місто, перегруповувати війська. Водночас вони посилюють протиповітряне прикриття важливих об’єктів в районі міста Бєлгород та районів зосередження військ на Харківському напрямку.

Водночас ворог розвідує позиції ЗСУ в районі Барвінкового за допомогою БПЛА та намагається відновити міст через річку Сіверський Донець в районі міста Ізюм. Поблизу н.п. Бражківка, силами танкової ротної тактичної групи, ворог провів розвідку боєм, проте успіху не мав і відійшов на раніше займані рубежі.

Також залишається висока імовірність нанесення авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах Харкова. Окрім цього, триває підготовка до наступу в напрямку на Слов’янськ.

Донецький та Таврійський напрямки

Основні сили ворога зосереджені в районах населених пунктів Рубіжне, Попасна, підготовці до наступу на Сєвєродонецьк, а також отриманні повного контролю над містом Маріуполь, по якому окупанти завдали сьогодні 8 авіаударів.

Разом з цим, російські окупаційні війська завершують перегрупування та заміну підрозділів, що втратили наступальні спроможності з метою відновлення активних наступальних дій.

Південнобузький напрямок

ЗСУ відтісняють окупантів на Херсонщині. Війська РФ проввели повітряну розвідку у районі Миколаєва із застосуванням БПЛА.

Чорноморська та Азовська операційні зони

Діяльність корабельного угруповання окупантів в акваторії Чорного моря знижена через складні погодні умови (шторм до 4 балів), однак решта ворожого корабельного складу виконує завдання у визначених районах.

Раніше "Апостроф" повідомляв про втрати російської окупаційної армії станом на 4 квітня. ЗСУ знищили 18 300 путінських солдатів.