RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Я хочу до тебе, матусю": історія сиріт із Бородянки, які вижили в окупації

Волонтери допомогли бабусі, дідусеві та онукам, що залишилися без батьків, котрі пережили окупацію селища міського типу Бородянка Київської області.

Про це йдеться у публікації Telegram-каналу "Волонтерські історії нескорених".

Старе подружжя виховує онуків семи та п'яти років. Вони змогли вибратися із селища під час одного із "зелених коридорів".

"Їх тато пішов коли Ванюні було 2 роки, їх мама померла рік тому від раку. Діда тоді інсульт скував, от він і на візку. Оце, доця, коли случилось, то я мало сама не скувалась. Ми трохи пересиділи в підвалі, діда тащила на собі, а тоді ото вчула про той коридор, то до сусіда на хвоста і виїхали... Чи страшно? Та страшно, а шо ж?! Над нами літали оті ракєти, а потом в сусідчин дім, той, шо по праву сторону влупило, а вона й не виходила з хати, то певно там і убило. Горіло, аж палихало", - розповіла жінка.

Вона каже, що з голоду не померли завдяки консервації та картоплі.

"Колюнь дуже плакав, і кричав "Мама, мамочка, ти ж бачиш як я боюсь. Я хочу до тебе мамочко!", то я сварила, шо зара накличе на нас біду, і всі до мамочки підем. Але той крик у вухах так і стоїть. Я й не знаю чи дом ще є? Боженько! Я ж там усе золото, яке мала, лишила. От, лишенько! … та знаєте, я вже не боюсь смерті. Я боюсь лише здачі страни нашої, як не дай Боже віддадуть тому старому. Ви понімаєте? Він на рік старше мене, той путін. Так я вже стара маразматічка, а він то ше більше?!", - зазначила вона.

Як зазначає Telegram-канал, бабусі дають в селі на Закарпатті будинок з городом. Фермер віддасть корову та пообіцяв допомогти з кормом на холодну пору року.

Волонтери переказали із зібраних коштів 1000 грн на ліки главі постраждалої сім'ї.

Нагадаємо, що український президент Володимир Зеленський відвідав звільнені від російських окупантів міста Київської області. Він пообіцяв докласти зусиль для відновлення знищених населених пунктів.