RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Знайдуть і покарають усіх: юрист про окупантів, які брали участь у розправах над мирними українцями

Усі російській окупанти, причетні до розправ над мирними громадянами в Україні, будуть знайдені та покарані.

Так вважає кандидат юридичних наук, народний депутат Верховної Ради кількох скликань, лідер "Європейської партії України" Микола Катеринчука, пише Realist.

Він прокоментував оприлюднені звірства в окупованих росіянами містечках та селах Київщини та поставив юридичний діагноз: геноцид українського народу, вчинений Росією.

"Юридичний діагноз цьому було надано ще після Другої світової війни. Це називається геноцидом українського народу, який здійснює Російська Федерація. Причому хочу наголосити: здійснює свідомо та цілеспрямовано. Всі ті речі в містечках, про які ви кажете, піддаються кваліфікації злочинів проти людства", - зазначив він.

За його словами, подібні злочини не мають терміну давності і всі, хто до них був причетний, рано чи пізно, будуть засуджені і навіть коли вони помруть, відбуватимуться суди, де називатимуться всі імена тих, хто був причетний до звірств. Він зазначив, що існує світова практика притягнення таких злочинців до відповідальності. Її задіяли, зокрема, після війни у Югославії. І навіть якщо хтось не ратифікував будь-які конвенції чи Римський статут - всеодно відбувалися трибунали, всіх було покарано.

"Ось візьмемо Ірпінь чи Бучу. Там же були так звані псковські десантники, і сьогодні вже є свідчення людей, які на власні очі бачили, як ці істоти на своїй бронетехніці навмисно наїжджали на трупи дітей, тіло яких намотувалося на гусениці... Таких свідчень дуже багато, як дуже багато на жаль, розстріляних, повішених громадянських людей. Описати це все суто в юридичній площині дуже важко, бо це не люди робили, а якісь розлютовані звірі", - зауважив юрист.

Катеринчук висловив переконання, що над усіма скоєними росіянами злочинами Україна працюватиме дуже ретельно, а всі ті громадяни, які дають свідчення - дуже допомагають державі.

Також він навів приклад Литви, де досі також притягують до відповідальності тих, хто вбивав мирних громадян.

"Згадайте, що робила Росія у країнах Балтії? У тих десантників, які захоплювали в Литві телецентр і вбивали мирне населення, що вийшло на протести, усі мають вироки. Їх шукають у всьому світі і вже знаходять і згодом знайдуть усіх. Тому нам, по-перше, треба перемогти цю звірячу орду, а по-друге, якщо не на полі бою, то на юридичній арені "наздогнати" всіх та кожного", - наголосив юрист.

Нагадаємо, у звільненій Бучі продовжують фіксувати військові злочини окупантів РФ. Там убивали і спалювали цілі сім'ї з дітьми та тваринами.