RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні хочуть посилити покарання для ухилистів: що на них чекає

Ухилення від служби у ЗСУ за повної мобілізації України карається штрафами, виправними роботами та навіть позбавленням волі. Проте нардепи хочуть посилити покарання для ухилистів, аж до позбавлення українського громадянства.

Про це йдеться у законопроекті №7205, який уже зареєстровано у парламенті.

У документі пропонується посилити покарання для громадян, які ховаються від мобілізації за кордоном. Зокрема, народні обранці пропонують позбавляти громадянства за незаконне перетинання кордону в період мобілізації, а також за виїзд під час воєнного стану до країни, яка вчиняє військову агресію проти України.

Окрім того громадянства України хочуть позбавляти військовозобов'язаних, які виїхали за межі країни та не повернулися протягом 30 днів, за винятком випадків відряджень з метою виконання завдань від центральних органів влади. Під дію закону можуть потрапити й українці, які письмово відмовилися від призову на військову службу через релігійні чи інші переконання.

Раніше ми писали, що деякі українські чоловіки виявляють неймовірну кмітливість і фантазію, аби обдурити закон і покинути Україну в такий непростий час. Так, на кордоні з Молдовою прикордонники Чернівецького загону виявили незвичайного "пасажира", який ховався у бебі-боксі.