RU  UA

Коли закінчиться війна в Україні: експерт дав прогноз

У кращому разі війна в Україні може закінчитися протягом двох-трьох тижнів, але на це не варто сподіватися. Швидше за все, вона затягнеться на більш тривалий строк.

Про це в ефірі програми "Фронт Бадрака" на Апострофі TV розповів колишній секретар РНБО (1996 - 1999 рр.), перший віцепрезидент Національної академії наук України Володимир Горбулін.

Він погодився з прогнозом американського генерала Бена Ходжеса, який сказав, що найближчі три тижні мають вплинути на рішення Путіна — чи вестиме він затяжну війну, чи все-таки якось змінить всю ситуацію. За словами командувача Збройних Сил у Європі, якщо не зламати хребет Путіну в цій війні сьогодні, то через пару-трійку років Україні знову доведеться з цим зіткнутися.

“Я бачу ситуацію таким чином: я не впевнений у двох-трьох тижнях, війна може бути затяжнішою. Але те, що нам необхідно в цій війні перемогти, я не маю жодних сумнівів. Я тут би навів як підтвердження те, що сказав наш президент Володимир Зеленський, що для нас результат війни може бути лише один — це повна перемога України у цій війні”, – зазначив Горбулін.

За його словами, в іншому випадку неможливо гарантувати подальший розвиток ситуації, поки біля керма стоїть не тільки Путін.

“Все його оточення, починаючи від міністра оборони, який незрозуміло яку роль виконує, до всіх Патрушевих, Наришкіних – сумнівів немає. Це люди, які не визначають сьогодні нічого, і вони завжди підспівуватимуть Путіну”, – сказав екссекретар РНБО.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Україна має достатньо можливостей для створення "щита та меча" - Володимир Горбулін