RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Окупанти провалили пропаганду: ЗС РФ запроваджує жорстку цензуру

Через сильний інформаційний вплив на російських військових з боку ЗСУ та українських спецслужб командування ЗС РФ змушене запровадити цензуру в армії.

Про це йдеться у “Виписці з наказу заступника командувача західного військового округу з військово-політичної роботи”, опублікованої Головним управлінням розвідки МО України.

Зазначається, що "командири всіх ступенів зіткнулися із протидією особового складу", які висловлювали небажання воювати з українцями. На думку командування, у таких настроях винні популярні месенджери та інтернет-сайти.

Автори документа скаржаться на нібито спотворення історичних фактів, а також розповсюдження неправдивої, на думку окупантів, інформації про обстановку в зоні бойових дій. Також вони вважають, що сучасні технології винні в частіших випадках "зливу" документів з грифом "для службового користування".

Методом боротьби з інформаційним впливом обрано обмеження можливостей виходу в інтернет для особового складу. Обмін повідомленнями у глобальній мережі для російських військових або заборонять зовсім, або жорстко контролюватимуть.

У ГУР Міноборони зазначили, що сам факт появи такого документа говорить про ефективність українських інформаційних військ у протидії агітації окупантів.

Раніше на тлі провалу плану швидкого захоплення України та обурення такими діями світу в Росії почали поширювати "методички" для чиновників із "правильними" поясненнями ситуації для народу.