RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Крим, Кубань, Південна Осетія: де ще російські військові не хочуть воювати в Україні

У низці регіонів Росії військові відмовляються їхати воювати в Україну або втікають назад.

Про це повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі, посилаючись на низку незалежних ЗМІ.

Зокрема видання, "Псковська губернія" пише, посилаючись на свої джерела, що 60 тамтешніх військових на початку війни з Україною перекинули у Білорусь, щоб відправити в Україну. Однак всі вони відмовилися воювати та повернулися додому.

Також ЗМІ пишуть, що 11 силовиків омонівців з Хакасії не поїхали в Україну через новину про те, що бійців хакаського та кузбаського СОБРу обстріляли українські військові. Тепер керівництво Росгвардії хоче звільнити їх.



Раніше українське видання "Грати", посилаючись на джерело в "правоохоронних органах Міноборони Криму", писало про відмову воювати близько 80 російських строковиків та контрактників з морських піхотинців. Мовляв, військова прокуратура пригрозила криміналом через відмову від бойових дій.

Подібна ситуація із військовими з Південної Осетії. Тамтешні телеграм-канали писали, що військовослужбовці-контрактники 4-ї гвардійської військової бази повернулися у Цхінвалі.Також це підтвердив експрезидент Південної Осетії Едуард Кокойти.

Деякі ЗМІ пишуть, що у республіку майже одразу після війни повернулися близько 300 військових. Причиною назвали цинізм військового керівництва - відмову відправити додому тіло загиблого у бою південноосетинця.

Нагадаємо, що раніше розвідка опублікувала дані окупантів, які влаштували геноцид під Києвом.