RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

"Гарматне м'ясо" нас влаштує: військовий експерт оцінив російську армію

Росія збирається перекинути в Україну "гарматне м'ясо". Через проблеми з особовим складом спробують організувати "військо" із курсантів, викладачів військових училищ та резервного БАРСу.

Про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, пише НВ.

За його словами, російське керівництво намагається сформувати батальйонні тактичні групи з аби-кого для того, щоб кинути в "гарячі точки" України. Для української сторони такий хід справ підходить, адже люди без підготовки не сприятимуть виконанню бойових завдань РФ.

"Триває постійний процес, тому що деякі підрозділи, які виповзли з України, деякі БТГр були знищені на 80%. Зараз вони з Білорусі пішли до Росії, і техніка тягнеться дорогою, ешелонами; підтягується новий особовий склад. Усе залежить від якості цього особового складу з погляду виконання бойового завдання. Гарматне м'ясо без підготовки ніяк не сприятиме виконанню бойового завдання. А щодо особового складу, то справді є проблеми: зараз у них є спроби висунути частково курсантів, викладачів військових училищ, підтягнути так званий резерв БАРС (бойовий активний резерв). Цей процес дещо утаємничений, у порівнянні з оголошенням загальної мобілізації, йде процес прихованого поповнення резервами", - наголошує експерт.

Він зазначає, що Україна такі ризики враховує, також повинна уважно підходити до збереження життів українських військових. Експерт вважає, що війна не завершиться швидко.

"Кількісні втрати у ворога значно більші, хоча у нас також є втрати. Ми повинні дуже уважно підходити до збереження життя наших солдатів, бо війна не буде швидкою. Поєднання військово-технічної допомоги країн Заходу з нашим досвідом має бути важливим компонентом поточного та подальшого опору. Гарматне м'ясо, щиро кажучи, нас влаштує. Непідготовлений особовий склад з поганим керівництвом – це той варіант, який дозволить нам з мінімальними втратами знищувати ворога", - зауважує він.

Сергій Згурець вважає, що ворог доволі підступний і в критичних ситуаціях може вдатися до використання хімічних боєприпасів, щоб придушити опір окремих міст.

"Сподіваюся, що ситуація в Бучі, Ірпені та розуміння Європи, хто сьогодні ворог, допоможе нам отримати значно потужніші зразки [зброї], які допоможуть нам знищувати ворога не на відстані п'яти кілометрів, а за 100 кілометрів і більше. Це те, що нам не менше потрібно, ніж засоби протиповітряної оборони та літаки", - додав він.

Раніше ми писали, що Збройні сили України повернули контроль за всією територією Миколаївської області. Проте окупанти продовжують обстрілювати обласний центр, зокрема, із "Смерчів".