RU  UA

Перелом у війні: яка зброя необхідна Україні для перехоплення ініціативи

Для перехоплення ініціативи у війні з росією, Україна має отримати броньовану техніку, а саме танки, БМП та БТР. Вирішальну роль також може зіграти авіація.

Про це заявив генерал Збройних сил України, заступник секретаря РНБО у 2019-2020 роках Сергій Кривонос в ефірі програми "Фронт Бадрака" на Апостроф TV.

"Питання дронів — це питання безпосередньо тактичного рівня. І навіть якщо на глибину систем забезпечення, це все одно тактичний рівень. А вже треба порушувати питання за двома напрямками. Перше — це отримання броньованої техніки у вигляді танків, БМП, БТР. Наступне — це новітні артилерійські засоби, це обов'язково треба. Це реактивні системи залпового вогню, це авіація. В першу чергу, реактивна авіація, тому що ворог не зміг завоювати панування в повітрі, але між тим хотілося б, щоб кількість наших літаків була б більшою. Значно більшою. Тоді вже можна казати про перелом та перехоплення повної ініціативи безпосередньо по веденню війни", - пояснив генерал.

Критичне значення також має питання реактивних систем. За наявності більшої кількості РСЗО, українські військові могли б знищувати ворога ще біля білоруського та російського кордонів.

"Якщо б ще підняти питання по реактивним системам. Але на це навряд чи підуть наші партнери. На жаль, попередні два роки війни увага до наших ракетних програм була значно меншою, ніж хотілося б. Уже маючи певні результати на 2019 рік, ми буксували навіть по кількості реактивних систем залпового вогню на рівні "Вільха". Якби на початок війни у нас їх було значно більше, то ворога ми б громили ще на дальніх підступах уздовж білоруського кордону та вздовдж російського кордону", - наголосив Кривонос.