RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Україна обмінялася полоненими з РФ: додому повертаються 26 українців

У суботу, 9 квітня, відбувся третій обмін полоненими за наказом президента України Володимира Зеленського. З російського полону повертаються 26 українців, зокрема й цивільні люди.

Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у своєму телеграм-каналі.

З полону ворога повертаються 12 українських військових, серед яких одна жінка-офіцер. Також звільнено 14 цивільних - 9 жінок та 5 чоловіків.

"За наказом Президента Зеленського сьогодні відбувся третій обмін полоненими. Додому повертаються 12 наших військових, з яких одна жінка-офіцер. Також ми звільнили 14 цивільних, включаючи 9 жінок. Всього 26 наших людей", - написала Верещук.

Російські окупанти викрадають цивільних людей з метою створення фейків роспропаганди - мирних громадян видають за полонених українських військових та показують це по телебаченню.

Раніше "Апостроф" писав про те, що полонених українок окупанти роздягали догола при чоловіках, голили голови та піддавали тортурам. Це чергове грубе порушення Росією Женевської конвенції про правила поведінки з військовополоненими.