RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Батьківщина-мати" здорової людини та окупанта: у мережі порівняли пам'ятники у Києві та Волгограді

У столиці України Києві та Волгограді, що на Росії, стоять монументи "Батьківщина-мати" - вони мають однакову назву та абслютно різне виконання.

"Апостроф" порівняв український та російський монументи.

У Києві на печерських пагорбах стоїть стометрова "Батьківщина-мати", захищаючи щитом і мечем своє місто. Її обличчя горде та спокійне - вона дивиться на Схід, у сторону Росії. Щит демонструє оборону, а рівно піднятий меч готовність захищати Україну зі зброєю в руках. Вона не робить замах ним, а лише показує, що має силу.

Водночас російська "Батьківщина-мати" повертається оскаженілим обличчям за Захід - до України - заносячи меч з готовністю нападати. Вона без щита, оскільки збирається атакувати, а не оборонятись.

Це вкотре доводить, що Україна та Росія - протилежності. Наші країни зовсім різні, у нас різні "Батьківщини". Немає спільної історії чи культури, оскільки весь свій вік РФ намагалась привласнити чуже, починаючи від назви країни і закінчуючи Гоголем, а то й борщем.

Раніше "Апостроф" писав, що прессекретарка МЗС РФ Марія Захарова обурилася на український борщ, який росіяни постійно хочуть віднести, тобто викрасти, до своєї національної кухні.