RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Путін планує підривати в Росії школи, лікарні та житлові будинки - українська розвідка

Росія планує серію терактів на території своєї країни задля створення провокацій та нагнітання антиукраїнської істерії.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов.

"Російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах. А також нанесення ракетно-бомбових ударів по місту Бєлгород чи одному з міст Криму", - сказав він.

Він переконаний, що саме через неможливість реалізувати свої плани гідним шляхом, Росія починає використовувати брудні сценарії, щоб ще більше налаштувати російських громадян проти України.

"Для цього вони планують вибухи в російських житлових будинках чи ракетні обстріли, щоб звинуватити в цьому Збройні сили України та добровольчі батальйони, щоб створити емоційну картину "звірств українських націоналістів". Цілком можливо, що ці теракти подаватимуться як помста українців за Бучу і Краматорськ і як виправдання жорстокості проти українського мирного населення", - підкреслив начальник ГУР.

Він також додав, що у Росії уже почалися провокації та розпалювання ненависті росіян до українського народу. Так, у Білгородській і Курській областях активно риються окопи, нагнітається паніка щодо уявного наступу українських добровольчих батальйонів і диверсійних груп.

Раніше ми писали, що у російському Бєлгороді, що межує з територією Харківської області, горіла нафтобаза.