RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Свято на трупах: окупанти планують провести у Маріуполі "карнавал перемоги"

У Маріуполі російські окупанти планують провести зачистку частини Центрального району міста від завалів та тіл загиблих для проведення параду "Перемоги" 9 травня.

Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Facebook.

"Судячи з усього масиву даних, окупанти планують саме в Маріуполі провести “карнавал перемоги” на 9 травня у випадку успіху “спеціальної операції"”, - зазначив він.

Радник зауважив, що для здійснення таких заходів ані техніки, ані людей у місті немає. Тому, таким планам загрожує потенціальний зрив.

За його словами, попри відсутність контролю в місті, російські загарбники вже зараз прагнуть створити картинку відновлення мирного життя.

Серед "кадрових призначень" - керівник сфери освіти. Він вже заявив про підготовку запуску процесу навчання з 1 травня для 4, 9 та 11 (12-х) класів у єдиній у місті непошкодженій школі.

"Після призначення Костянтина “трупожера” Іващенко пійшли інші призначення. На сьогодні Іващенко призначив керівника освіти. За попередньою інформацією деякого пана Мирошниченко... Місцем для “відновлення навчання” обрано єдину непошкоджену школу №53. Декілька днів поспіль близько 40 людей, яким пообіцяли оплатити, приводять школу до ладу. Навчання планують запустити з першого травня. Чому саме такі класи? Через бажання формальної інтеграції в російську та псевдореспубліканську систему освіти", - розповів він.

Нагадаємо, що раніше влада Маріуполя підтвердила інформацію про хімічну атаку на місто, здійснену російськими окупаційними військами в понеділок, 11 квітня.