RU  UA

Атомні погрози Україні: експерт пояснив, яку зброю може застосувати армія РФ і для чого

Застосування росією ядерної зброї є можливим, про що Україну вже попереджає ЦРУ. Однак за масштабами це не буде схоже з Хіросімою та Нагасакі, оскільки йдеться про тактичну ядерну зброю, яка здатна знищити кілька мікрорайонів.

Про це заявив правозахисник Денис Ярославський у спецефірі на Апостроф TV.

"Це питання турбує зараз усіх. Директор ЦРУ заявив про можливість застосування такої зброї. Відмотаємо історію до 23 лютого і згадаємо місяць попередження нас із боку ЦРУ, з боку MI-6 про те, що Росія повномасштабно атакуватиме Україну. Ніхто у це не вірив. Ну давайте правді в очі дивитися, YouTube же пам'ятає все. Всі виступи нашого уряду зводилися до того, що це неможливо, не нагнітайте, а вони мали рацію. Та я сам у це не вірив, тепер же я розумію, що американці не просто так це говорили, вони чітко знали. Їхня розвідка чудово працює, колосально чудово працює. І те, що зараз про це заявив директор ЦРУ, - я схильний у це вірити після того, як вони мали рацію і в попередній раз", - зазначив Ярославський.

За його словами, якщо росія все ж піде на застосування ядерної зброї, то це не буде подібно до того, що сталося в Японії. Ворог застосовуватиме тактичне ядерне озброєння.

"З приводу застосування. Ви трішки розмежуйте застосування американцями ядерної бомби на Хіросіму та Нагасакі, яка знесла в Японії кілька міст, та застосування тактичної ядерної зброї. Тактична ядерна зброя застосовується для того, щоб підірвати певні кільця оборони. Я не виключаю, що вони можуть застосовувати тактичну ядерну зброю, яка руйнуватиме одним ударом кілька мікрорайонів, для того, щоб входити до тих чи інших позицій, які ми зараз тримаємо" , - продовжив експерт.

Захисники України готові до такого сценарію і знають, що президент Росії може піти на такий крок.

"Я цього не виключаю. Ми морально до цього готові, ми розуміємо, що це може бути. Навіть розуміємо, що після цього скаже соловйов або інші голови, що говорять. Скажуть: було застосовано точково по якихось військових структурах, ніхто не постраждав. Ну знаєте, маячня, яку вони всім заливають у вуха – своїм російським слухачам. Тому ми чітко розуміємо, що це може бути. Ми чітко розуміємо, що після цього буде литися з телеекранів російських каналів. На жаль, божевілля путіна настільки велике, що він може це зробити", - додав Ярославський.