RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Четвертий обмін полоненими: кого вдалося звільнити

Між Україною та Росією відбувся четверний обмін військовополоненими, під час якого наша держава повернула не тільки військових, а й цивільних людей.

Віце-прем'єр-міністерка з реінтеграції ТОТ України Ірина Верещук повідомила про подробиці обміну.

Україна повернула з окупантського полону 5 офіцерів, 17 військовослужбовців та 8 цивільних, серед яких були волонтери, парамедики та інші. Водночас Росії віддали 4 офіцерів та 18 солдатів.

"Україні вдалося повернути не лише військовослужбовців, які потрапили в полон, а й захоплених окупантами цивільних. Ми віддали їм 4 офіцерів, 18 солдатів. Вони нам: 5 офіцерів, 17 військовослужбовців, а також віддали 8 цивільних. Громадянські – різні: є працівник Антонова, охоронець, волонтер, парамедик. Географія теж широка: хтось із Макарівського району, хтось із Сумської області. У кожного – своя історія", - сказала Верещук.

Також вона прокоментувала те, що відбувається з українськими військовими, які самостійно вирішують здатися в полон. Про такі випадки нещодавно заявляв командир "Азова" у Маріуполі, однак, за словами Верещук, їй невідомо про такі факти здачі в полон військових.

"Це рішення командира. Моє завдання витягувати всіх, жінок насамперед. Я не мушу розбиратися, які обставини здачі в полон, це роблять інші органи. Також у нас завдання витягувати цивільних, їх дуже багато. Росія даремно сподівається, що зможе нас шантажувати, виманюючи на військових. Цього не буде", - наголосила віце-прем'єр-міністерка.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти беруть у полон цивільних та видають їх нібито за військовослужбовців ЗСУ.