RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Цю битву Росія вже програла: стало відомо, чи Росія зможе захопити Харків

Російські окупанти не зможуть захопити Харків, цю битву Росія вже програла.

Про це заявив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов у інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, Кремль може повернутися до плану захоплення усієї області, але ЗСУ готові дати відсіч.

"Ми не виключаємо цей намір. Ми до цього цілком готові, не зменшуємо своєї військової присутності на обороні Харкова і тих фронтах, де ми вже вистояли. Ми лише зміцнюємося. Адже ми бачимо плани ворога - він десь готує фортифікаційні споруди, десь окопується тощо. Зараз це вже відбувається не набігом, як вони пробували спочатку. Зараз вони краще спланували атаку, якщо це станеться – ми до неї готові", – пояснив Синегубов.

Він уточнив, що окупанти не здатні захопити Харків через великі втрати на цьому напрямі. Зібрати нові сили, щоб здійснити наступ РФ зараз не зможе.

"Я переконаний, що битву за місто Харків вони вже насправді програли. І вони це зрозуміли ще в перший тиждень війни. Окупанти тут втратили досить велику кількість живої сили, дуже багато броньованої техніки, авіації. І якщо ми втримали місто ще тоді, то зараз оборона Харкова в рази сильніша. Тому у них просто немає шансів. Якщо вони все ж таки вирішать штурмувати Харків, то їм потрібно привести значно більше військ, ніж ті, які тут перебувають на місці. А зібрати таку кількість їм буде вкрай непросто", – резюмував Синьогубов.

Як повідомляв "Апостроф", в Індустріальному районі Харкова окупанти розкидали міни уповільненої дії, які можуть вибухнути будь-коли .