RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Знищення крейсера "Москва": загибель судна назвали найбільшою ганьбою Росії

Знищення українцями ракетного крейсера "Москва", флагмана російського Чорноморського флоту, можна порівняти з розгромом російської ескадри в Цусімській битві 1905 року.

Про це у Facebook написав колишній співвласник нафтової компанії "ЮКОС" Леонід Невзлін.

Битва за Цусіму відбулася навесні 1905 року - вона була важливою битвою російсько-японської війни. Тоді друга ескадра Тихоокеанського флоту Російської імперії під командуванням віце-адмірала Зіновія Рождєственського була розбита кораблями Імператорського флоту Японії під командуванням адмірала Хейхатіро Того.

Невзлін зазначив, що в російському суспільстві та владній верхівці що тоді, що зараз, поширені "шапкозакидальні настрої, засновані на тотальному нерозуміння ситуації, а також надія за один раз вирішити всі внутрішні проблеми зовнішньополітичним успіхом, дешева бравада на заквасці колишніх перемог і презирство до противника".

Іншими словами, росіяни так і не вивчили уроки попередніх воєн та конфліктів і продовжують відправляти на смерть своїх людей зовсім не замислюючись про наслідки. При цьому намагаються вирішити свої внутрішні проблеми за рахунок "маленької, переможної війни", а також згадують про міфічні "перемоги".

"Російсько-японської війни могло і не бути, але так хотілося пограти м'язами. Сьогоднішньої війни (Росії з Україною - "Апостроф") не мало бути, але її створили заради амбіцій однієї людини (Путіна - "Апостроф")", - зазначив Невзлін.

Нагадаємо, під час вибухів та пожежі на борту колишнього флагмана Чорноморського флоту Російської Федерації загинув його капітан.