RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відновлення "Мрії": як і коли розпочнуть ремонт найбільшого літака на планеті

”Державне підприємство "Антонов" не може озвучити конкретні терміни відновлення найбільшого у світі літака Ан-225 "Мрія", який було знищено окупантами на аеродромі у Гостомелі.

Про це йдеться у заяві компанії.

За даними держпідприємства, на сьогоднішній день у розпорядженні фахівців є основні агрегати для планера літака, проте нова "Мрія" має відповідати сучасним нормам льотної придатності.

"Проект (відновлення Ан-225 "Мрія - ред.) буде здійснюватися у широкій міжнародній кооперації за участю провідних компаній та підприємств глобальної авіаіндустрії. Обсяг фінансування та можливість використання компонентів Ан-225, що зазнали руйнувань з боку окупантів, визначатиметься спеціальною комісією, що створюється під егідою ДК "Укроборонпром". Джерела фінансування також визначатиметься державою", - запевнили в "Антонові".

Крім цього, як сказано у заяві компанії, всі кошти, що надійшли на рахунок фонду, будуть використані виключно для відновлення найбільшого у світі транспортного літака. Водночас, в "Антонові" не змогли озвучити конкретні терміни реалізації проекту, оскільки програма з відродження "Мрії" має бути ретельно оброблена.

"Попросимо вас найближчим часом утриматися від відвідування аеродрому "Київ-Антонов-2", на території якого проводяться роботи з розмінування та знешкодження інших наслідків перебування окупантів", - додали в держкомпанії.

Раніше ми розповідали, що у Гостомелі фахівці змогли "завести" літак Ан-225 "Мрія".