RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Зарплати в рублях та погрози розстрілів: як поводяться окупанти в Херсоні та Новій Каховці

Російські окупанти почуваються на зайнятих територіях як господарі - на Херсонщині вони розгортають РСЗВ "Град" і проводять політику терору щодо місцевого населення.

Про це повідомив Realist.online.

За словами місцевих жителів, у Херсоні вже з'явилися продукти харчування російського виробництва, а містом пересувається військова техніка окупантів. Люди, які опинилися під владою рашистів, відмовляються брати "подачі" та працювати за рублі, які стали платіжним засобом.

Аналогічна ситуація спостерігається і у Новій Каховці. Там російські нацисти змушують місцевих чоловіків вступати до їхньої армії та воювати проти України - у разі відмови, загрожують розстрілами.

Тим часом, голова Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук пише на своїй сторінці в Telegram, що рашисти розгортають РСЗВ "Град" у районі Антонівського мосту з метою вдарити по Херсону та звинуватити у цьому українську армію. Така провокація потрібна Кремлю з метою залякати мирне населення та дати привід для проведення т.зв. "референдуму" щодо створення "Херсонської народної республіки".

Раніше радник глави Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що російські окупанти готуються найближчим часом піти з Херсона.