RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Війна переходить у нову фазу: Великобританія та США передадуть Україні артилерійське озброєння

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон у вівторок заявив, що необхідно поставити Україні додаткове артилерійське озброєння. Це ж рішення ухвалили в США та Канаді

Про це повідомляє Reuters.

"Це стане артилерійським конфліктом, їм потрібна підтримка артилерією, і це те, що ми їм надамо... на додаток до багатьох інших форм підтримки", - заявив Джонсон законодавцям.

Говорячи про свій нещодавній візит до України, лідер Великобританії додав, що запевнив президента України Володимира Зеленського у тому, що Київ отримає "зброю, необхідну для захисту".

Він також зазначив, що в ході розмови з головою Білого дому Джо Байденом "запропонував зробити довгостроковою метою - посилення України настільки, щоб Росія ніколи не наважилася знову вторгнутися".

В цей же час Байден справді підтвердив намір Вашингтона відправляти в Україну більше артилерійської зброї. Про це сьогодні повідомили американські ЗМІ.

Крім того, про намір надіслати Україні важку артилерію заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Нагадаємо, раніше парламент Італії практично одноголосно підтримав відправку зброї в Україну для захисту від військової агресії Росії.