RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"Дія" знову глючить: у переселенців проблеми із заявками на статус ВПО

У додатку "Дія" з 19 квітня з'явилася функція оформлення фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам, проте подати заявку можуть не всі бажаючі.

Як пишуть у коментарях до публікації у Facebook українці, програма працює некоректно і напевно це пов'язано з великим напливом бажаючих отримати виплати.

"Пише, що через кілька хвилин ваша довідка ВПО з'явиться в додатку, пройшло вже 12 годин", "На останньому етапі підтягує лише одну дитину з двох, хоча на попередньому кроці галочки стоять на обох дітях. І наприкінці видає помилку", "У мене зникла з "Дії" довідка ВПО дитини", "Вулиці, на якій я проживаю, немає у списку. сусідньої також. Класно зроблено", – пишуть обурені громадяни.

Як відомо, ті, хто оформив статус внутрішньо переміщеної особи, можуть розраховувати на виплати у розмірі 2000 гривень на дорослого та 3000 гривень на дитину або людину з інвалідністю.

Раніше ми писали, що деякі внутрішні переселенці можуть отримати грошову компенсацію не лише від України, а й від представників ООН у розмірі 2220 грн. на людину.