RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Призначення субсидії під час війни: як воно відбуватиметься

Міністерство соціальної політики України виступило з роз'ясненням щодо виплат житлових субсидій у неопалювальний сезон на період війни з Росією.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Глава міністерства Марина Лазебна підкреслила, що Кабінет міністрів схвалив рішення, яке зміцнює захист права на отримання житлових субсидій та пільг, а також забезпечує їх безперебійне призначення, нарахування та виплату у квітні та протягом неопалюваного сезону 2022 року.

У тому числі йдеться про автоматичне перепризначення в регіонах, де органи соціального захисту не працюють через активні бойові дії або тимчасову окупацію.

Лазебна повідомила, що автоматично, без звернення людини, відбудеться перепризначення субсидій на період, що не опалюється, з травня поточного року для всіх одержувачів, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2021/22 років. Крім того, в результаті прийнятого Урядом рішення субсидія призначатиметься людям, які отримали гроші від благодійних організацій або придбали для оплати лікування або навчання.

З метою забезпечення нарахувань та виплат житлових субсидій та пільг одержувачам у регіонах, де тимчасово не працюють органи соціального захисту, було встановлено спеціальний механізм визначення розміру житлових субсидій та пільг у квітні та протягом неопалюваного сезону.

Раніше у українців пояснили, як отримати соціальні послуги в умовах війни. Соцпослуги може отримати кожен, хто їх потребує як за місцем проживання, так і за місцем перебування.