RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Як їх порахувати? Мати матроса із крейсера "Москва" розповіла про кількість жертв на кораблі

На російському крейсері "Москва", який у ніч на 14 квітня ліквідувала українська армія, перебувало близько 510 осіб.

Про це повідомила мати одного з уцілілих матросів-строковиків крейсера "Москва", пише "Настоящее время".

Жінка розповіла, що увечері 14 квітня їй зателефонував син. Він підтвердив, що в корабель влучили українські ракети "Нептун" і повідомив про 40 загиблих моряків.

"За його словами, загинули всі, хто був на палубі, у рубці, хто керував крейсером, хто був на вахті, тому що удар стався якраз по палубі. Є поранені з відірваними кінцівками", - розповіла вона.

Жінка додала, що зараз її син перебуває в Севастополі, всіх матросів розкидали по різних частинах, що дуже ускладнює підрахунок загиблих та поранених на крейсері. Тих, хто погодився підписати контракт, незабаром буде відправлено до України.

"Всіх хлопців розкидали по різних частинах. Скільки пропали безвісти – невідомо, а з огляду на те, що крейсер затонув, там взагалі цифр уже немає. Як їх порахувати, якщо вони розкидані? Таке відчуття, що це зробили спеціально, щоб не змогли порахувати", - розповіла мати матроса.

Як повідомляв "Апостроф", крейсер "Москва" плив для висадки десантників в Одесі . Там мала відбутися операція із захоплення міста.