RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Загибель крейсера "Москва": окупанти визнали втрати серед моряків

Внаслідок пожежі 13 квітня флагман Чорноморського флоту - ракетний крейсер "Москва" - отримав серйозні пошкодження через детонацію боєзапасу. Спроби екіпажу загасити займання не привели до результату, тому судно затонуло.

Про це з посиланням на Міноборони Росії повідомляє РІА "Новости".

У ході боротьби за живучість корабля загинув один військовослужбовець, ще 27 членів екіпажу зникли безвісти. Інші 396 членів екіпажу нібито були евакуйовані з крейсера на кораблі Чорноморського флоту, що знаходилися в районі, і доставлені до Севастополя.

Під час пожежі на крейсері "Москва" загинув старший мічман Іван Вахрушев, повідомив незаконний "губернатор" окупованого Севастополя Михайло Развожаєв.

"Іван Леонідович загинув героїчно. Він керував своєю командою, вивів матросів, коли почалася пожежа, потім спустилася, заглушив котельню, але сам уже не встиг вибратися", - розповів Развожаєв.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що крейсері "Москва" було близько 510 людей. Як розповіла мати одного з уцілілих матросів-строковиків з військового корабля, увечері 14 квітня їй зателефонував син і підтвердив, що в корабель влучили українські ракети "Нептун", і повідомив про 40 загиблих моряків.