RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Нічні богослужіння на Великдень дозволили лише у двох областях України: де можна сходити до церкви

Великодень 2022 у зв'язку з війною, розв'язаною Російською Федерацією, дещо відрізнятиметься від попередніх. Так, святкування буде проходити в умовах воєнного стану, у багатьох регіонах країни діє комендантська година, але богослужіння будуть доступні онлайн.

Про це повідомляє "Апостроф".

Цього року традиційних нічних богослужінь у храмах не буде. Їх спланували у більшості українських міст так, щоб вони завершилися до початку комендантської години. Також богослужіння можна буде дивитися онлайн.

Виняток зробили на Рівненщині та в Дніпрі. Там дозволили провести нічні богослужіння, але комендантську годину не скасували, вона діятиме з 22:00 до 06:00. Жителів регіону також попросили обмежити відвідування церков та храмів, а всі богослужіння транслюватимуться онлайн.

Виняток зробили також у Волинській області – храмам проводити богослужіння дозволили, але комендантську годину при цьому не скасували. Усі, хто перебуватиме поза храмами і не поруч із ними, – перевірятимуть документи.

Якщо під час вечірніх та ранкових богослужінь буде тривога та загроза ракетних ударів, то настоятелі церков та храмів проситимуть людей перейти у найближчі укриття.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, де саме можна буде дивитися богослужіння онлайн