RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росію перетворюють на Північну Корею: Федоров оцінив цифрову блокаду Росії

З моменту повноцінного вторгнення Росії в Україну важливим стало питання кібербезпеки нашої країни. Водночас через санкції з боку цивілізованого світу з Росії йдуть провідні світові компанії, які займаються цифровими технологіями.

Про те, як на Росії позначиться цифрова блокада, в інтерв'ю сайту "Суспільне Новини" розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Через те, що в Росії перестали працювати Visa та Mastercard, рух грошових коштів усередині країни-агресора та за її межами значно сповільнився. Крім того, з РФ їдуть фахівці сфери IT, а також перестали працювати ряд бірж фрілансу - десятки робочих місць перестали існувати.

Також Федоров нагадав про блокування Роскомнаглядом соціальних мереж Instagram, Facebook та Twitter. Все це дуже впливає на емоційний стан людей, зазначив чиновник.

На запитання, чи може ситуація у Росії погіршитися, міністр відповів ствердно.

"За нашими прогнозами, ситуація там точно буде погіршуватися. IT-компаній буде менше, стартапів буде менше, всі "таланти" будуть переїжджати в інші країни. У довгостроковій перспективі це призведе до падіння ВВП, тому що навіть для видобування газу потрібні технології. Це все буде впливати в геометричній прогресії на рівень життя і розвитку росіян. Немає майбутнього у подібних країнах", - наголосив Федоров.

Нагадаємо, компанія Apple видалила популярний сервіс для створення і перегляду коротких відео TikTok з App Store для користувачів з Росії.