RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Мобілізація 2022 в Україні: як проходить військове навчання громадян

В Україні триває третя хвиля мобілізації, а загальна мобілізація може закінчитися 24 травня, проте її можуть продовжити, якщо цього вимагатиме ситуація. Крім того в країні введено обов'язкове для всіх громадян загальне військове навчання.

"Апостроф" розповідає, як відбувається військове навчання громадян.

Відповідно до статті 41 Закону України "Про загальний військовий обов'язок та військову службу", з метою підготовки необхідного контингенту для комплектування Збройних Сил та інших військ у воєнний час за рішенням Кабінету Міністрів запроваджується обов'язкове для всіх громадян загальне військове навчання.

Воно охоплює:

  • чоловіків віком від 15 до 55 років;
  • жінок - у віці від 18 до 45 років, які не мають дітей або мають дітей віком від 8 років.

Загальне військове навчання громадян здійснюється за місцем роботи, навчання чи проживання без відриву від виробництва та навчання.

Організацією та керівництвом загальним військовим навчанням займається Міністерство оборони України, органи місцевої державної адміністрації та місцевого самоврядування, міністерства та відомства України, інші центральні органи державного управління.

Раніше "Апостроф" розповідав, що всі призвані військовозобов'язані обов'язково проходять навчання у навчальних центрах ЗСУ . Воно триває від 7 до 20 діб – для рядового та сержантського складу, залежно від складності спеціальності. Тільки після проходження навчання, мобілізовані вирушатимуть у військові частини.