RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Затяжні дощі різко зміняться грозами, а потім потеплішає: якою буде погода на Великодні вихідні

Незабаром християни будуть відзначати Великдень, який за східним обрядом припадає на 24 квітня. Погода на ці святкові вихідні буде надзвичайно мінлива: десь дощі зміняться на грози чи сонце, а десь сонячна погода на дощову.

Про прогноз погоди на 23 та 24 квітня повідомляють в Укргідрометцентрі.

Погода на суботу, 23 квітня

Фото: Карта погоди на 23 квітня

У передвеликодню суботу дощова погода очікується майже на всій території України. Винятками будуть східн регіони та Дніпропетровська область, де спостерігатиметься мінлива хмарність з проясненнями.

На заході України будуть справжні зливи і вдень, і вночі. Нічна температура не перевищить позначки +6, а денна триматиметься на рівні +10+12. Водночас на Закарпатті, як і завжди, на 2-4 градуси тепліше.

У центральних регіонах очікуються помірні опади. Нічна температура становила +4+6, а денна коливатиметься в межах +14+26 градусів. Така ж ситуація з опадами та температурним режимом прогнозується й на півночі України.

Східні області зможуть насолодитися сонячною та теплою погодою, адже вдень стовпчик термометра покаже від +16 до +18 градусів тепла. Водночас нічна температура не перевищить +6 градусів.

На півдні України та в Криму синоптики прогнозують помірні опади та теплу вологу погоду. Вночі температура +4+6 градусів, а вдень повітря прогріється до +14+17 градусів за Цельсієм.

Погода на неділю, 24 квітня

Фото: Карта погоди на 24 квітня

На Великдень погода вражатиме українців своїми крайнощами. На заході та сході України будуть грози та зливи, у той час як між ними, у північних, центральних та південних регіонах, буде світити тепле сонечко, якому навіть хмари перестануть заважати.

На заході України у кожен регіон завітає гроза та дощі. Водночас денна температура повітря підніметься до +15+20 градусів тепла. Уночі стовпчик термометра опуститься до позначок +3+5 градусів.

У центральних регіонах українці зможуть нарешті насолодитись сонячною погодою після багатоденних дощових та хмарних днів. Удень сонце прогріє повітря до +15+20 градусів, а вночі стане прохолодніше: від +5 до +8 градусів.

На півночі теж яскраво світитиме сонце. Денна температура повітря буде від +15 до +17, однак у Чернігівській області холодніше: від +13 до +15 градусів. Вночі в Чернігівській та Сумській областях +6+8, у Київській +7+9, а от у Житомирській лише +4+6 тепла.

У південних регіонах - сонячно та тепло. Удень сонце нагріє повітря до позначок +17+20, а вночі стовпчик термометра опуститься до +5+8 градусів.

На сході України прогнозуються грози та дощі, але водночас буде тепла погода. Денний температурний режим від +16 до +19 градусів, а вночі від +6 до +10 градусів тепла.

Раніше синоптики розповіли, якою буде погода у травні 2022 року. Попереджають, що протягом останнього місця весни спостерігатимуться такі небезпечні явища як смерчі.