RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Рашисти готують провокації на Запоріжжі – під загрозою ядерний об'єкт

Російські окупаційні війська готують провокації, щоб потім звинуватити у цьому українських захисників. Потенційною ціллю рашистів може бути Запорізька АЕС.

Про це повідомила Запорізька обласна військова адміністрація на своєму офіційному каналі у Telegram.

Так, місцеві жителі Бердянська почали отримувати повідомленні із російських номерів про нібито Збройні Сили України готують бомбардування населених пунктів району.

"Таким чином можна говорити про те, що росіяни планують провокації із метою звинуватити українських воїнів. Ще раз підкреслимо: наша армія ніколи не атакувала і не буде атакувати, якщо є хоча б найменша загроза життю чи здоров’ю мирного населення", - наголосила у своєму офіційному зверненні Запорізька ОВА.

Так, Росія поширює фейк, що нібито Сполучені Штати Америки будуть організаторами провокацій на хімічних об'єктах на українській території. І нібито однією із цілей може стати Запорізька АЕС.

"Тому не виключено, що росіяни самі можуть завдати шкоди ядерному об'єкту", - резюмували у військовій адміністрації.

Нагадаємо, 3 березня, пізно ввечері, російські військові відкрили вогонь по Запорізькій АЕС в Енергодарі. Тоді існувала реальна загроза ядерної небезпеки.

Раніше ми писали, що якби ворожі війська продовжили обстріл Запорізької АЕС, і реактор вибухнув, то наслідки були б у 10 разів страшнішими, ніж від вибуху Чорнобильської електростанції, не лише для України, а й для Європи.