RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

В Україні наприкінці квітня потеплішає до +24: дата та карта погоди

Після Великодня, який святкують 24 квітня, в Україну прийде незначне потепління, а сезон дощів нарешті закінчиться.

Про прогноз погоди на найближчі дні повідомив Укргідрометцентр.

Неділя, 24 квітня

Фото: Карта погоди на 24 квітня

На Великдень дощі очікуються лише в західних та східних областях України. Водночас час буде висока температура повітря: від +16 до +20 градусів удень.

У центрі, на півночі та півдні українці зможуть насолодитися сонячною та теплою погодою. У середньому денна температура становитиме від +15 до +19 градусів. Прохолодніше лише в Сумській області, де стовпчик термометра не підніметься вище +16 градусів.

Понеділок, 25 квітня

Фото: Карта погоди на 25 квітня

На початку останнього квітневого тижня погода буде вражати своєю різноманітністю: на заході та північному заході литимуть дощі та гримітимуть грози, зате вся інша території України зможе погрітися на сонці, яке постійно визиратиме з-за хмар.

На заході України переважатиме дощова та грозова погода з середньою нічною температурою від +8 до +10, а денною від +17 до +21 градусу тепла.

На півдні, сході, півночі та в центрі буде сонячно з мінливою хмарністю. Вночі температурний режим буде на рівні від +6 до +9, а вдень повітря прогріється до +19+22 градусів тепла. Здивує тільки Одеська область, де денна температура не перевищить позначки +14 градусів.

Вівторок, 26 квітня

Фото: Карта погоди на 26 квітня

Цього дня погода стане більш рівномірною по всій території України. Водночас мешканці північних та деяких центральних областей будуть змушені спостерігати за зливами та грозами.

На заході України очікується мінлива хмарність, однак сонце часто з'являтиметься на небі. У Волинській, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій областях буде відносно прохолодно: нічна температура від +6 до +8, а денна від +12 до +16 градусів. В інших західних областях на 2 градуси вище вдень та вночі.

На сході та півдні яскраво сяятиме сонце. Уночі температура буде в середньому на рівні +9 градусів, а вдень стовпчик термометра показуватиме від +20 до +24 градусів тепла. Винятком буде Одеська область, де вдень температура не буде вище за +16 градусів.

Київська, Чернігівська, Сумська, Полтавська та Черкаська області змочить дощ, а також очікуються грози. Вночі температура від +9 до +12 градусів, а вдень від +16 до +20. Місцями +22 градуси за Цельсієм.

Середа, 27 квітня

Фото: Карта погоди на 27 квітня

На більшості територій України встановиться сонячна погода з мінливою хмарністю.

На заході України переважатиме дощова погода. У Тернопільській та Івано-Франківській областях буде хмарно з проясненнями. Середня нічна температура +5+8, а денна від +11 до +13 градусів.

На півночі України дощитиме в Житомирській та Чернігівській областях, а в Київській та Сумській областях мінлива хмарність. Нічна температура від +6 до +8, денна від +12 до +15 градусів.

У центральних регіонах сонячно. Середня нічна температура буде в межах +7+10, а денна від +13 до +18 градусів тепла.

На півдні та сході України сухо та сонячно. Температура коливалиметься в межах +8+11 вночі, а вдень від +17 до +21 градусів за Цельсієм.

Четвер, 28 квітня

Фото: Карта погоди на 28 квітня

Сонячна погода з мінливою хмарністю переважатиме майже на всій території України. Короткочасні дощі очікується лише в Закарпатській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях.

На заході відносно прохолодно, адже нічна температура буде від +4 до +7 градусів, а денна не перевищить позначки +13 градусів.

Центральні та північні регіони будуть насолоджуватися сонцем. Нічна температура +6+9, а денна +12+15 градусів.

На півдні та на сході теж буде сонячна погода. Уночі стовпчик термометра показуватиме від +8 до +11 градусів, а вдень покаже +17+19 градусів за Цельсієм.

Раніше "Апостроф" писав про прогноз погоди від народного синоптика на травень.