RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

США виділять Україні ще 700 млн доларів на зброю

На своїй прес-конференції 23 квітня президент України Володимир Зеленський анонсував візит до України держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра оборони США Ллойда Остіна – він відбувся і був для нашої країни плідним.

Про це повідомляє Reuters.

Головний дипломат та міністр оборони США зустрілися з президентом Володимиром Зеленським та іншими високопоставленими українськими чиновниками.

Зазначається, що їхній візит мав продемонструвати західну підтримку Україні. Блінкен та Остін заявили, що американські дипломати поступово повертатимуться в Україну, що почнеться вже цього тижня.

Крім того, вони анонсували нову допомогу для України у розмірі 713 мільйонів доларів у вигляді прямої та непрямої військової допомоги.

Зазначимо, візит Блінкена та Остіна до Києва став першим відвідуванням України високопосадовцями США з початку війни, яку веде проти нас Росія.

"Це також підкреслило зсув у конфлікті, оскільки українські сили, озброєні масовим притоком зброї із Заходу, успішно відбили напад Росії на Київ", - йдеться в матеріалі.

Як повідомляв "Апостроф", 22 квітня, прем'єр-міністр Денис Шмігаль під час візиту до США провів переговори з Ентоні Блінкеном щодо фінансової та військової допомоги Україні, а також вони обговорили нові санкції проти країни-агресора Росії.