RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Українки на передовій: фото та історії дівчат, що воюють проти окупантів

У війні Росії проти України жінки стали пліч-о-пліч з чоловіками для оборони держави.

Про історії жінок, які змінили сукні та підбори на військову форму повідомляє видання Тribuna.

У списку українських захисниць - парамедик Кіра Нечай. Вона є однією зі співзасновниць проєкту "Реаніметро". До війни була працівницею Нацагенції з питань запобігання корупції.

23-річна навідниця САУ Тетяна Чубар, у TikTok її можна знайти під ніком "Принцеска". Там вона виклала відео з бойового завдання, яке набрало понад 1,5 млн переглядів. Дівчина служить на Сумщині у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Виговського.



Ще одна захисниця - Катерина, яка до війни займалася спортом. У 2021-му отримала перші місця одразу в чотирьох номінаціях на міжнародному чемпіонаті UKRAINIAN GRAND PRIX. Фото з нею оприлюднив Володимир Кличко у день 8 березня.



25-річна харків'янка парамедик Маргарита Рівчаченко записалася до тероборони у перші дні повномасштабного вторгнення, на війні отримала позивний "Афіна", а в мирний час працювала журналісткою та піарницею.



Із початком війни вступила на службу до ЗСУ Олександра, яка вже мала досвід військової діяльності. Також велику частину її життя займали волонтерство і зоозахист.



24-річна Анастасія Мохіна родом із Маріуполя, з 2004 року жила в Києві. Отримала освіту журналіста у Київському університеті імені Бориса Грінченка. Працювала копірайтером, емейл-маркетологом. Її коханий з татом обороняли підходи до Києва. На війні молодята побралися.

Нагадаємо, що під час оборони України від наступу російських військ загинула мати 12 дітей, військовий медик Ольга Семид'янова. Вона залишилась рятувати українських бійців, попри заклик покинути поле бою.