RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Вибухи у Брянську: кому вигідне знищення нафтопроводу "Дружба"

25 квітня ГУ МНС РФ по Брянській області повідомило про пожежі, яким одразу привласнили підвищений ранг небезпеки, оскільки горіли резервуари нафтобази "Дружба", що належать "Роснафті". Поки що влада не коментує пригоду, але є безліч ознак, що саме Луб'янка є режисером чергового "займання" на стратегічних об'єктах.

Про це розмірковують на каналі "Сіто Сократа".

Там зазначають, що сьогодні в Росії повним ходом розгортається новий епізод із серіалу "жовтий Південь", спрямований на порятунок "пересічного Путіна".

"По-перше, ФСБ допомагає Кремлю роздмухувати тему підвищеної терористичної загрози з боку України для виправдання авантюри з вторгненням. Рейтинг Путіна за свіжими даними ВЦВГД, виявляється, "просів", тому що електорат почав усвідомлювати те, що відбувається. у Брянську це просто нова антиукраїнська провокація, адже раніше повідомлялося, що російська сторона готує самодиверсії десь у Білгородській, Курській чи Брянській областях, правда, у ФСБ вийшов прокол. Буквально напередодні повідомлялося, що ФСБ посилило охорону українсько-російського кордону так, щоб "муха не пролетіла". Іншими словами самі відтнули будь-який потенційний український підривний вплив", - зазначається на каналі.

По-друге, продовжують автори, на російському нафтовому ринку сформовано величезний надлишок нафтопродуктів, які нікуди подіти через накладені міжнародні санкції.

"Приміром, ціни на мазут уже впали вдвічі, але його споживання скорочується і надалі. Російські НПЗ на межі зупинки. У ФСБ запропонували своє вирішення проблеми боротьби з надлишками шляхом їхнього банального фізичного спалювання, прикриваючись міфами про український слід" .

По-третє, нікуди не зник конфлікт між ГРУ та ФСБ.

"Люб'янка проводить розслідування проти десятків генералів на предмет причин провалу "спецоперації" для призначення винних і зрадників фюрера. Контакт Путіна та Шойгу в Кремлі сильно перейняв Патрушева і Бортникова, і вони вирішили вдарити в спину "оленяра". Пожежа на військовому об'єкті" Брянської області, задіяної у проведенні "СВО", зайвий раз показує, як зашкалює рівень розгильдяйства, що панує у підлеглих Шойгу. Знову план операції поставлено під сумнів. Знову на Шойгу посипляться шишки. Що характерно, від реалізації брянської комбінації ФСБ лише у плюсах, вирішивши одразу безліч своїх завдань та догодивши Путіну. Мистецтво сухими виходити з води у чекістів у крові", - резюмують автори.

Нагадаємо, раніше українська розвідка справді повідомляла про те, що РФ планує серію терактів на території своєї країни для створення провокацій. Раніше в російському Білгороді, що межує з територією Харківської області, горіла нафтобаза.