RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Кіра з Маріуполя повернулася до дідуся: історія викрадення рашистами 12-річної українки

Журналісти розповіли, чим закінчилася історія викрадення російськими окупантами 12-річної українки Кіри Обедінської з Маріуполя. Дівчинку, яку росіяни вивезли у непідконтрольний Україні Донецьк, повернули дідусеві.

Про це повідомляє "Суспільне", посилаючись на інформацію бабусі Кіри Світлани.

Вона розповіла, що наразі дівчинка зі своїм дідусем перебуває у Києві. При цьому рідні не знають, де саме вона була до 26 квітня.

Окупанти викрали Кіру під час втечі із Маріуполя. Дівчинка росла без мами, яка померла майже через рік після її народження. А батька, колишнього капітана збірної України з водного поло Євгена Обедінського, убили російські окупанти. Його розстріляли, коли чергував на балконі своєї квартири, щоб повідомити про пожежу чи руйнування від обстрілів. Росіяни вистрілили кулею у голову.

Про те, що росіяни вивезли 12-річну Кіру до окупованого Донецька стало відомо 30 березня. Вона з групою людей пішки намагалась втекти з Маріуполя. Тоді одна дитина підірвалась на міні, а Кіра отримала поранення осколками — її вивезли в лікарню, звідки вийшла на зв'язок з рідними.


Дідусь Кіри Олександр Обедінський є заслуженим українським тренером з водного поло. Вони з дружиною виїхали з Маріуполя 14 березня. А за пару днів до цього дівчинку забрав батько.

Раніше повідомлялося, що у Маріуполі російські окупанти продовжують бомбардувати завод "Азовсталь", де у підвалах ховаються мирні жителі, зокрема діти.