RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У "Дії" незабаром з'явиться одразу кілька корисних послуг: про що йдеться

Найближчим часом у "Дії" відновлять старі сервіси, які з початком війни стали тимчасово недоступними з метою безпеки, а також з'являться нові – такі, як укладання шлюбу через смартфон або послуга "єМалятко".

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю РБК-Україна.

Він зазначив, що мета програми та команди, яка над нею працює, незмінна - відцифрувати всі послуги, які є в нашій державі, зробити їх онлайн.

"Зараз ми розвиваємо та вдосконалюємо послуги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО): отримання статусу та виплат. Плануємо ще деякі нові соціальні послуги та фінтех-продукти", - розповів Федоров.

Міністр додав, що активна робота також йде над тими послугами, які вже стали для багатьох зрозумілими.

"Наприклад, зараз хочемо перенести "єМалятко" в мобільний додаток "Дія", щоб людина, коли народилася дитина, могла її зареєструвати з власного смартфона. Хочемо комплекс послуг для ФОП також зробити доступним на смартфоні, а не лише на порталі", - сказав він.

Крім того, за словами Федорова, найближчим часом через додаток "Дія" можна навіть укласти шлюб.

"Ми поки що зробили на порталі можливість подати документи онлайн. Але, гадаю, що ми змінимо філософію цієї послуги, щоб можна було на смартфоні не просто подати документи, а й зареєструвати шлюб", - резюмував міністр цифрової трансформації.

Раніше ми писали, як отримати виплати переселенцям через "Дію".